Om meg

Hamar, Hedmark, Norway
En full liten østlandsbrugle som lurer på litt av hvert etter at serveringen har stengt.

fredag 27. juli 2012

Åpent brev ang. Adsense!

Ok. Mange av dere har kanskje ikke fått med seg at jeg hadde en avtale (slik som mange bloggere har) med AdSense. Det er Google's eget reklamefirma som sørger for at folk får reklame på bloggene sine.

De har en jævla grei EULA som bla. sier at du ikke har lov til å produsere falske klikk på reklamene dine.

Dette er veldig viktig.

Grunnen til at jeg ble utsatt for lov verket var at de mente jeg hadde gjort akkurat det. La meg fortelle fra begynnelsen:

Jeg starta bloggen som en motfase til rosabloggerne, så jeg kalte det rusablogg. Jeg har skrevet alle innlegg i fylla og jeg har hele tiden sikta meg inn på folk jeg kjenner. Ukjente vil ikke få en drit ut av det jeg skriver og jeg har heller aldri reklamert utenfor twitter og de som følger meg der.

Greia som Google (Adsense) ikke skjønner er at de folka som følger meg (hele 250 stk. pr. dags dato) også er mine venner på ordentlig.

I EULA'n sin så har de et kapitell som går på det med klikking på reklamer. For å si det på vanlig norsk så sier de det at du ikke har lov til å generer ekstra klikk ved at du oppfordrer folk til å klikke på bannere.

Det jeg har gjort er tydeligvis dette. Jeg kan huske en ting som jeg skrev og det var noe i retningen av at jeg ville få mer inntekt hvvis folk klikka.
Dette skrev jeg for lenge siden.

Det hører med til historien at Adsense ikke utbetaler beløp før du har tjent en viss sum. Jeg tror det er 700 norske kroner.

De visste om at jeg hadde skrevet dette lenge (og det har de logg på, akkurat som jeg har) men de sa aldri noe. Da jeg hadde generert omtrent 75 kroner unna det jeg trenkte for å få min første utbetaling, noe som skjedde nesten 2 år etter at jeg starta bloggen, så fant de ut at de skulle bruke dette kortet mot meg.

Jeg er hverken fotballfrue eller en kjendis. Jeg er bare en av mange som har reklame på sidene sine som aldri vil få utbetalt.

I mitt første avslagsbrev så sto det at jeg hadde brutt mot retningslinjene angående cliking.

Jeg tenkte at da får jeg skrive et svarbrev og prøve å forklare hvordan ting er. Det kunne jeg ikke ettersom i EULA'n deres så står det at jeg er nødt til å bruke deres klagebrev.

Det gjorde jeg. Alt jeg fikk lov til å skrive om hva saken gjaldt, måtte jeg gjøre på en diverse post.

Nå veit jeg bedre. Nå veit jeg at EULA ikke betyr en drit og at norsk lov gjelder foran.

Uansett så ble jeg irritert og skrev en del hets mot Google.

Tid gikk og jeg fant ut at jeg skulle være snill og gi de en sjangs til å svare.

Svaret fikk jeg i dag. Det var:

"Hei!

Takk for anken. Vi setter pris på informasjonen du har angitt, samt din
vedvarende interesse for AdSense-programmet. Etter å ha gått grundig
gjennom kontodataene dine på nytt og tatt hensyn til tilbakemeldingene
dine, har imidlertid våre eksperter bekreftet at vi ikke kan aktivere
AdSense-kontoen din på nytt.

Vær oppmerksom på at når vi først har kommet til en beslutning angående
klagen din, vil ikke videre klager vurderes, og du vil ikke motta flere
meldinger fra oss. Vær også oppmerksom på at AdSense-utgivere som har fått
kontoene sine deaktivert på grunn av brudd på vilkårene, ikke er
kvalifisert for ytterligere deltakelse i AdSense. Av den grunn kan du ikke
opprette nye kontoer.

Kontoer som er deaktivert for ugyldig klikkaktivitet, vil heller ikke
motta flere betalinger eller ny utstedelse av tidligere betalinger. Den
utestående saldoen din og Googles del av inntektene blir i sin helhet
tilbakebetalt til de berørte annonsørene. Takk for at du viser forståelse
for dette.

Vi forstår at du kanskje vil ha mer informasjon om kontoaktiviteten din.
Ettersom vi må beskytte våre proprietære oppdagingssystemer, kan vi
imidlertid ikke gi utgivere informasjon om kontoaktiviteten.

Med vennlig hilsen

Google AdSense"


Så nå ser jeg faktisk ingen annen utveg enn å sende klagen inn til noen som kan hjelpe meg.

Jeg skjønner at Adsense tjener penger på oss som ikke tar saken videre, men nok er nok!

De er et multimillions firma som da heller vil støtte opp om de bloggene som blir lest mest og ergo tjener masse.
Ser de en blogg de ikke ser potensialet av så stopper de tilogmed den første utbetalingen.

Jeg vil ikke oppfordre til å ikke bruke dem, for la oss se på det saklig: De er store, jeg har ikke råd til advokat engang. Men jeg vil bare ha fakta på bordet!

Hvis du eller noen du kjenner kan loven litt bedre enn meg, og synes jeg har noe jeg skulle ha sagt, så værsåsnill å ta kontakt!

Jeg synes saken er helt på trynet. Og ja. Jeg har all email.

Rico.

Hvis du ikke fikk med eg starten så er den her:

http://brugleblogg.blogspot.no/2012/06/fucked-av-adsense.html

Javel. Intro til avslaget

I dag var greia slika t jeg bare skulle kose meg med noen øl sammen med venner. Lite visste jeg at en clickjaker gikk som faan over internett. Mange va vennene mine har gått i fella, så alt jeg kan si er at hvis du får en attention med "whatevername" og 6 andre, wil ha dek til å gjøre noe, så si nei og blokker appen.

Jeg skulle jo bare si i dag at jeg har hatt det kjempeba. Kanskje jeg er nødt til å si noe om grunnen til at jeg hater Ad Sense også, men det lar jeg være til Edru-Rico for en gangs skyld.

Det var ihvertfall mange rare folk ute i dag som ikke brydde seg om noen ting. Selv var jeg på Seb's og Nellie og koste meg masse. Har ikke noen sladrehistorier å komme med så dette får holde.

tirsdag 24. juli 2012

Religion da veitdu og støla fra Ricky Gervais

Jeg kjenner at jeg må skrive mer og mer. Religion altså! Herregud, so to speak!

Hvis du er så jævla nøver på den jævla guden din, og du forfekter alt anna. Hvorfor er det slik at kristendommen er den yngste religionen ever? Hvis du ser bort fra wicca og slik, men det synes jo tilogmed du er tøys.

Ok. Kristendom da, som jeg kan mest om. Jeg har ikke fagbrev i det heller men det er nå det jeg har hørt mest om.

De 10 bud. Bra greie som vi alle skal leve etter men hvorfor kalle det religion? Det er jo ikke slik at de fant opp de greiene. Evelusjon baby. Evulusjon. (Nei jeg kan ikke stave)

Alle religioner har noen kjøreregler som når det kommer til stykke bare er kav hakke sunn fornuft. Vi ateister (ja jeg er det) følger også disse reglene. Vi trenger bare ikke ha en overordnet makt til å fortelle oss det. Det går veldig automatisk! Møblert hjem og alt det der.

Jeg kommer til stadighet tilbake til en ting som standuppereren Ricky Gervais sa:

The dictionary definition of God is “a supernatural creator and overseer of the universe.” Included in this definition are all deities, goddesses and supernatural beings. Since the beginning of recorded history, which is defined by the invention of writing by the Sumerians around 6,000 years ago, historians have cataloged over 3700 supernatural beings, of which 2870 can be considered deities.

So next time someone tells me they believe in God, I’ll say “Oh which one? Zeus? Hades? Jupiter? Mars? Odin? Thor? Krishna? Vishnu? Ra?…” If they say “Just God. I only believe in the one God,” I’ll point out that they are nearly as atheistic as me. I don’t believe in 2,870 gods, and they don’t believe in 2,869.

Og det synes jeg var godt sagt da.

Jeg skulle brukt Utæya som overskrift, men det blir feil.

I dag skal jeg faan meg gjøre noe tabu. Jeg skal kjefte på overlevende fra utøya. Og nei, sier du, ikke vær stygge mot dem!

Neida. Jeg skal ikke være stygge mot dem. De har opplevd noe som jeg gudskjelov slipper å oppleve. Jeg askal ikke se på at kompisen eller vennina mi blir skutt. Derfor håper jeg også at de idiotene som ikke aner hva som skjedde slipper å prate med meg. Ja de finnes. Og ja, jeg er fra Hamar og kjenner ingen. Greia er at jeg har såpass respekt at jeg kan bære fylla mi uten å juge på meg ett offer eller to.

Selvfølgelig er det trist. Veldig trist. Men sant skal sies. Jeg kjente ikke de folkene som ble skutt der. Og det gjorde ikke de jeg pratet med i kveld heller! De jeg derimot kjenner, er de som kjente dem! Og hvis du liksom skal være buddy med meg fordi du kjenner en som ble skutt, så pisser jeg på deg! SKAM DEG!

Ok. Ikke de overlevende fra utøya. Jeg skal ikke pisse på de, de har det jævlig vondt. De har det verre enn meg og selv om jeg begynte mded det så er det jo slik.

De som døde der var alt fra wannabe politiske ungdommer til de som klarte (eller hadde klart) å forandre verden. Hva jeg var? En jævla dass som fikk med meg nyhetene. Det var mer baller på de folka enn jeg noen sinne klarer å få. Og tro meg; Jeg har blå baller!

I en perfekt verden hadde jeg bare sagt fine ord til de ungdommene som døde så inni helvete for tidlig, og de døde for tidlig. Men de fikk faktisk frem ett poeng. Vi er alle like! De ble skutt av en idiot som var en av oss. Ikke noe fremmedfrykt, ikke noen rar religion, men en av oss..

Jeg skammer meg over å være en av oss.

mandag 23. juli 2012

Greit, ikke reklame. I morgen så er adsense død!

I dag så overlevde Bergenmeg. Det var vel bare fordi hu lærte i går og ikke drakk noe særlig. Jeg døde på ordentlig og måtte gå hjem ettersom jeg var altfor full..

Det er helt greit ettersom jeg var sliten og jeg håper dere hadde det fint også.

Jeg har fått en dude på sofaen og mætti kjøtttboller. Jeg gjør det beste ut av det.

Den dumme greia var jo at jeg var på lag med en kar som ikke hadde spilt før, men allikevel så var han bedre enn meg.

søndag 22. juli 2012

Nye folk med pupper!

I dag så fikk vi en overraskelse her på Hamar. Vel ikke en overraskelse slik at vi ikke visste hva som kom til å skje, men i hvertfal så kom nå @kjusadeg til Hamar for å sjekke ut hvor mye hu klarte å drikke.

Det er jo ei veldig allright dame som antagelig drikker dere alle under bordet. Men hu kom jo hit da, så hu gikk skoa av seg.

I Bergen har de regn og er vant til det. I Hamar har vi sprit og er vant til det. Do the math!

Sant skal være sant. Dama klarte seg veldig godt veldig lenge, men hu er ikke skodd for sprit. Og det er ikke jeg heller men jeg overlevde denna.

Hvis noen twitterfolk er ute etter ei fyllekule i morgen, så er dere velkommen til Hamar. Den som dør først betaler!