Om meg

Hamar, Hedmark, Norway
En full liten østlandsbrugle som lurer på litt av hvert etter at serveringen har stengt.

fredag 6. juli 2012

Sorry Hamar Politikammer!

Jeg vil begynne denne greia med å si unnskyld til de to politibetjentene som kom over meg på lørdagsnatta.

Jeg var ett rasshøl og slik vil jeg ikke at det skal være.

Jeg hadde ett innlegg som var kalt "Hamar Politikammer" Det har jeg sletta nå ettersom jeg var en jævla dust.

Det jeg gjorde var at jeg viste politiet fingeren og kom med mange idiotiske påstander som jeg IKKE står inne for.

Jeg ba om unnskyldning når jeg våknet på søndag, men det betyr så lite. Jeg skal ikke være så dum at jeg håner politiet. De er der for å beskytte deg og meg, og jeg respekterer den jobben de gjør.

Jeg dreit meg ut etter altfor mye sprit! Jeg beklager.

Har nå sletta innlegget jeg skreiv i fylla ettersom jeg ikke skal rakke ned på andre, kun meg selv. Uansett så er politifolk de beste i verden.

De har en jævla utakknemlig jobb men gjør det beste ut av det. Nok en gang: Jeg var idiot!


For å snakke om noe mer koselig så begynte jeg dagen i dag med noen drinker på Sky Plasa. Dvs. Over Audun, Øyvind og Marianne.

Taket har blitt fortreffelig og det gikk med litt Cpt. Morgan og blandevann.

Etterhvert stakk vi på Nellie der Steven jobba og det var selvfølgelig bare rævvhøl der.

Etter en kvikk tur på Seb's så fant vi ut at det var akkurat det samme der.

Siste øllen skjedde dermed på Nellie der jeg ble ødelagt full og fant ut at jeg må ta en liten pause.

torsdag 5. juli 2012

Gratulerer CERN og Tevatron.

Vi får begynne på det enkleste forklart:

Når to -2- PROTONER (altså ikke fotoner) kræsjer sammen så er det en ørliten sjanse for at man kan observere denne Englert-Brout-Higgs partikkelen. Eller God-particle som den blir kalt.

(Som et lite apropo så kaller journalistene det for God-particle etter ei bok som Leoan M. Lederman skreiv. Han hadde tenkt til å kalle boka "The Goddamn particle" men forlaget fikk kalde føtter slik at han var nødt til å kalle den "The God Particle: If the Universe Is the Answer, What is the Question?" Dette har tabloidpressen hengt seg opp i slik at i dag så kaller man det bare for God-particel, altså ingenting med religion å gjøre.)


Ok, greia med partikkelen er at teoretiske fysikere hele tiden har prøvd å fine en sammenheng mellom alle krefter som er i naturen. Fra før så kjenner man til gravitasjon, elektromagnetisme, den sterke krafta (strong force), den svake krafta (weak force) og en til. Det er her Higgs Bosonet kommer inn i bildet.

Vi veit at f eks. lys består av fotoner som ikke har masse. Det er bare lys mæssom. Men fotoner innvirker på andre greier og plutselig har de masse. Det er det forskere prøver å forklare (sånn jeg har skjønt det, altså overgangen fra ingen masse til masse)

Det er fullt mulig jeg har missforstått totalt men uansett så går jeg ut i fra at de som sitter å regner på dette kan tinga sine.


Etter at pressekonferansen i dag var ferdig så var jo selvfølgelig skeptikerene der med en gang. Og det er bra, men spar dere for idiotiske spørsmål som:

"God-particle? So you have found God?"

"50 mrd dollars, 6000 people, 28 years, just to find a particle?"

"What is the practical use?"

Dette er naturvitenskap! Nei, hverdagen din forandrer seg ikke med en gang. Men den kan gjøre det.

Husk på at CERN var de som fikk innført TCP/IP ordentlig. Det er den greia som får deg på internett for å si det veldig enkelt. De gjorde det fordi de trengte en feilrettingsprotokoll på nettet som da var tilgjengelig. Derfor blir det så innihelvete latterlig når du bruker nettet for å klage på pengene du har brukt på denne idiotiske forskningen.

Det var også 60 år med mætti skattemilliarder som gikk til at noen skulle plante ett flagg i bakken. Bare at bakken var månen. Idioter så ikke fremskritt da heller, men hvor hadde vi vært i dag hvis det ikke hadde skjedd?

Nå er jeg dritafull mens jeg skriver dette og det er mulig jeg tar veldig feil, har utelatt noe eller generellt bare finner på ting.

Jeg mener at LHC og ATLAS har betalt for seg selv. Vi får ikke noe praktisk nytte av det i dag, eller neste uke, men jeg vedder på at historien kommer til å huske dagen i dag.

La oss ikke glemme Tevatron som gjorde mye av dobbeltsjekkinga. Nå pensjonert.

Husk at det er veldig mye data å gå igjennom også. Svarene kommer nå i årene som kommer.